Времето днес няма да претърпи съществена промяна - отново ще се

...
Времето днес няма да претърпи съществена промяна - отново ще се
Коментари Харесай

Без съществена промяна на времето и днес

Времето днес няма да претърпи основна смяна - още веднъж ще се задържи с променлива облачност и тук-там основно в Стара планина със слаби превалявания от сняг. Временни разкъсвания на облачността чакаме в следобедните часове над Северозападна и Източна България. 

Преобладаващите оптимални температури едва ще се покачат и ще са сред 4° и 11°С. Най-високи ще са те в Северозападна  България, региона на Сандански и Пловдив – до 9-11° С. Най-хладно през целия ден ще се задържи в Североизточна България и планинските региони от Западна България – до 4-7°С.

Времето в планините  ще остане с променлива облачност и на доста места основно в Централна България ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан, а по билата - и краткотрайно мощен вятър. Максимална температура на височина 1200-1300 метра към минус 2 и плюс 1°, на 2000 метра - към минус 9°.

По Черноморието  облачността ще е по-често забележителна и на доста места основно по северното крайбрежие - с валежи от слаб сняг. Подобрение на времето чакаме в следобедните часове, тогава и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6°-8°С.

Времето в София  ще остане без основна смяна - с променлива облачност, която след обяд обилността още веднъж ще се раздра. Сутрешните температури в столицата ще са относително ниски – до минус 4°С. Следобед оптималните температури на въздуха едва ще се покачат, само че ще доближат стойности до едвам 4° и 5°.

Прогноза за ФПЧ  - Не се чакат замърсявания в огромните градове - равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

През идващите 48 часа Балканите ще попадат под въздействието на разширяващ се антициклон от запад. Температурите последователно ще се покачат, само че ще останат по-ниски от климатичните правила за началото на март. Времето на доста места ще е раздрана облачност, която ще понижава до слънчево. Повече слънчеви часове чакаме в северозападните и южните региони от полуострова. В централните и източните преди обяд облачността ще е по-често забележителна. Слаби  валежи от сняг чакаме единствено по планинските региони. 

Времето в Турция също ще се утежнява, като в Югоизточните елементи от страната се чакат и мощни снежни стихии. 

Източник: Meteobalkans.com

Снимка: Николай Ковачев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР